IGOTA
Ha szeletelt tégla...IGOTA!

MENÜ

A régi téglák jó minőségéből adódóan kiváló minőségű alapanyagot biztosítanak esztétikus és sokszínű burkolótéglák készítéséhez. A bontott téglában már benne van az idő, saját története van. Ennek tükrében nagymértékben javítja a belső tér komfort érzetét és alkalmas igen egyedi burkolatok készítéséhez. Felhasználási területe rendkívül sokrétű melyet változatos szerkezet és színvilág alkot.

A tégla szeletelésekor az egész téglát általában hosszában vágjuk fel. Eből keletkezik a 30cm hosszú tégla szelet, amelynek a magassága megegyezik a nagyméretű tégla magasságával, azaz kb. 7cm-el. Ha a nagyméretű egész tégla szeletekből akarunk burkolni akkor 1nm-hez 39db szükséges. A mennyiséget 1,5cm-es fugával számoljuk.

 

A tégla két széléből lesznek a külső "Rusztikus" szeletek, amiket a falra felragasztva ugyanolyan felületet kapunk, amelyet az egész téglából falazott falak esetében megszoktunk. Az az előnye ennek, hogy ezzel a módszerrel ott is létrehozhatunk mediterrán, vagy rusztikus stílust, ahol eredetileg az nem volt elképzelhető.

 

A belső "Klasszikus"  szelet felülete sima. A vágással kapunk egy nagyon szép textűrát, benne zárványokkal. Ez a tégla anyagában lévő különböző színű agyagdarabok miatt van így. A belső szeletekből rakott burkolatok kevésbé rusztikusak, formájuk egyenletesebb. 

 

Az "Antikolt", azaz homokfújt szelet textúrája nagyon hasonlít a  külső szeletekhez. A belső szeletekből készül, ezért a szélein nem jelentkeznek annyira a csorbulások, így szabályosabb az éle. Aki szeretne rücskös felületet de ragaszkodik a tégla pontosabb éleihez annak előnyösebb a homokfújt. Ötvözi a külső rusztikusságát a belső élénkebb, márványosabb színeivel, a belső textúra izgalmas megjelenésével.

 

 

Asztali nézet